Sündmused
Võta ühendust
Lahtiolekuajad
Lahtiolekuajad pühadel:
22.06 avatud kuni 14.00
23.06 SULETUD

EESTI LOODUSLIKUD TOIDUTAIMED

Raivo Kalle, Renata Sõukand

Läbi aegade on inimene saanud oma toidu teda ümbritsevast loodusest. Ka meie esivanemad on siin maal elades saanud kõigepealt põhitoidu ja hiljem leivakõrvase just loodusest. Kuigi potentsiaalselt söödavate taimede hulk on Eestis oluliselt suurem, on suuremal või vähemal määral toiduks kasutatud pea 200 siinses looduses leiduvat taimeliiki. Raamatu eesmärk on tuua lugejani praeguse Eesti territooriumil elanud ja elavate inimeste looduslike taimede toiduks kasutamise kultuurilugu vastates küsimustele: mida Eestimaal elanud inimesed on loodusest korjanud toiduks, milleks ja kuidas neid taimi kasutanud, kuidas on taimekasutus aja jooksul muutunud, millised taimed on tänaseks kasutusest kõrvale heidetud ja millised uued taimed asemele tulnud? Raivo Kalle (snd 1976) on lõpetanud Eesti Maaülikooli loodusvarade kasutamise ja kaitse erialal ning kaitsnud samas teadusmagistri väitekirja botaanikas ja doktoriväitekirja rakendusbioloogias Eesti looduslikest toidutaimedest. Järeldoktorantuuris täiendanud end Itaalias Gastronoomiateaduste ülikoolis.